Annemarie Mengerink

Annemarie Mengerink

Ik ben Annemarie Mengerink. In 1963 geboren en opgegroeid op het platteland in de Achterhoek. Opgeleid en gecertificeerd (SKJ) jeugd- en gezinshulpverlener. Tevens heb ik een 2-jarige Post HBO opleiding gevolgd voor hulpverlening in samenwerking met een paard.
Ik word door mijn medemensen omschreven als een betrokken, serieus en tevens humorvol mens. Ook in mijn functie als hulpverlener. Ruim 30 jaar ben ik werkzaam binnen de jeugdhulpverlening in Drenthe. De eerste 15 jaar als groepsleidster/ouderbegeleider/ gezinshulpverlener in de kinder-jeugdpsychiatrie (Accare-De Ruyterstee ). Vervolgens 15 jaar als gezinshulpverlener en ambulante hulpverlener bij jeugdzorg Drenthe (Yorneo). Gaandeweg mijn leven ben ik gaan ontdekken dat paarden een heilzame uitwerking op mij hadden. Vervolgens ontdekte ik als equitherapeut in het werken met cliënten en paarden, dat een paard een waardevolle toevoeging kan bieden. Het paard kan een steentje bijdragen of een kei verleggen en daarmee het begeleidings- of behandelproces versnellen.

Mijn opa (vaders vader) had paarden die hem hielpen bij zijn werk. Mijn vader had paarden als hobby. Ik heb het gecombineerd, ze zijn mijn hobby en ze helpen mij in mijn werk.

Zamir

Zamir

Ik ben Zamir, in 2004 geboren (en ook opgegroeid in de Achterhoek). Ik woon op Hoeve Gasteren. Ik ben een braaf, betrouwbaar, nieuwsgierig Gelders paard. Ik heb geleerd om voor de kar te lopen en om iemand op mijn rug te dragen. Mijn baasje wandelt ook met mij. In de weide sta ik met soortgenoten. Ik ga dan graag mijn eigen gang, want dan kan ik lekker veel eten. Eten is mijn grootste hobby. Maar wat spelen en klieren met een ander paard, vind ik ook leuk. Kleine dieren zoals honden en poezen vind ik grappig, net als kleine kinderen. In hun nabijheid ben ik extra voorzichtig.
Ik ben opgeleid als therapiepaard, ja ook ik heb “op school gezeten”. Samen met mijn baasje, Annemarie, help ik kleine en grotere mensen.